Storseger för Troja bäddade för högdramatisk match

Troja/Ljungby avfärdade Karlstadslaget Skåre BK med 8-2 i kvalet till Allsvenskan i ishockey. Matchen såg hälften  av målen redan i den första perioden, Troja ledde med 4-1 vid pausvilan och matchen var i praktiken vunnen. Troja är nu tvåa i serien, men bara två mål före Örebro. Tisdagen kvalomgång innhåller Örebro-Troja. Högspänning...

Matchen mot Skåre var definitivt Trojas och inte minst Jimmie Svenssons. Han gjorde av av Trojas mål och var mycket tillfredgs med dagsverket.

- Tre mål och tre mål, man kan väl inte vara annat än nöjd, sa Trojas lån från Malmö IF.

Visserligen var det Skåre som tog ledningen i matchen genom Niclas Loob (jodå, Håkans son) men bara fyra minuter senare var Troja i ledningen och gick upp till 6-1 och ökade alltså på.

Det kan visa sig vara viktiga mål för nu ligger Troja på 17 plusmål mot Örebors 15, lagen har samma poäng som tvåa respektive trea i tabellen. De två bästa lagen går till Allsvemskan. Och tisdagsmötet Örebro-Troja är, lindrigt uttryckt, mycket betydelsefullt.

Kanontid av 19-årigt friidrottslöfte

Landsvägsloppet Startmilen i Örebro, vanns av Lars Johansson från Brittatorps TK. Trots att han bara är 19 år presterade han de tio kilometerna på 31 minuter och det är en mycket bra tid.

- Men jag siktar på att komma under halvtimman på 10 000 meter i år. Och att vinna SM i terräng, just här i Örebro, avslöjade Lars Johansson i segerintervjuven

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".