Turismen ökar i länet - nu ska kulturresor locka fler att bo på hotell

Antalet övernattningar på hotell, stugor och campingplatser ökade med 3,6 procent i Kronobergs län förra året, och det är över riksgenomsnittet enligt siffror från Turistdelegationen.

Länsturistchef Berit Christoffersson är nöjd med utvecklingen. Hon säger att campingmarknaden är mättad och att det nu krävs en satsning på hotellen, som behöver fler gäster.

- Det vi gör för att öka på hotellsidan är att jobba mer med arrangörsledet, framför allt i Tyskland, för att få igång det här med bussresandet lite mer, säger Berit Christoffersson. Vi ska jobba mer med den gruppen som har det lite bättre ställt, och som vill ha kulturresor. Den gruppen bor ju på hotell, säger hon.

Berit Christoffersson vill också sprida ut resandet mer, och tror att den här målgruppen lika gärna kan komma till länet under maj och september som under sommarmånaderna.

En annan utmaning är att få igång konferensresorna igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".