Bankchef varnar för det ökade intresset att satsa på fonder

Kronobergarna vill i dubbel utsträckning öka sitt fondsparande jämfört med ifjol. Detta enligt en ny undersökning från Länsförsäkringar. Men bankchefen på just Länsförsäkringar Ulrik Johansson manar till försiktighet i riskerandet av sparandet.

- Det verkar som om det kollektiva minnet är kort och att människor börjar ta risker som man inte har råd med, varnar Ulrik Johansson, bankchef på Länsförsäkringar och tänker på börsfallet 2000.

Enligt undersökningen är var tredje kronobergare beredd att öka sitt sparande i aktier och aktiefonder, en uppgift som överraskar Ulrik Johansson.

- Man bör tänka sig för både en och två gånger innan man satsar i fonder, påpekar han.

- Det gäller att inte bara hoppa på tåget utan spara utefter sin egen ekonomi.

Faktum är att viljan att spara ökar i stort sett på alla plan, från vanligt banksparande till försäkringssparandet. Kronobergarna tillhör ändå de jämförelsevis som föredrar mer säkra sparformer, i bank och i fonder och vill satsa mindre i mer riskabla spraformer som enskilda aktier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista