57-årig företagare hittad död utanför Urshult

En 57-årig företagare inom skogsbranschen hittades i går kväll svårt brännskadad och död intill sin utbrända bil på en mindre väg utanför Urshult.

Omständigheterna kring branden är fortfarande oklara.

- Vi jobbar för fullt för att klarlägga vad brandorsaken är. Men i nuläget vill jag inte spekulera i någonting, säger kriminalkommissarie Stefan Karlsson vid Kronobergspolisen.

Kroppen har nu förts till Lund för en rättsmedicinsk undersökning. Den väntas bli klar inom de närmaste dagarna.

Den 57-årige mannen hittades mycket svårt brännskadad intill sin bil på en mindre väg mellan Sirkön och Urshult i går kväll.

En privatperson såg en kraftig rökpelare och åkte dit tillsammans med sin 14-årige son.

När de kom till platsen var bilen helt övertänd och först efter en stund upptäckte de mannen som då redan var död.

Enligt uppgifter till Sveriges Radio Kronoberg var brännskadorna mycket omfattande, som om han varit indränkt i bensin.

Trots att polisen tekniker finkammat området under dagen i dag så vet man fortfarande alltså inte vad som ligger bakom branden.

En teori är att 57-åringen var vid sin skogsmaskin, som var parkerad i närheten, och att han då upptäckt att bilen börjat brinna och att han misslyckats med att försöka släcka branden.

Enligt en uppgift hade han ett knivliknande föremål i handen när han hittades och polisen har också hört personer i trakten om eventuella iakttagelser.

Det finns i nuläget inga kända uppgifter som pekar mot att det ligger ett brott bakom. Men enligt kriminalkommissarie Stefan Karlsson är det för tidigt att helt utesluta brott.

- Vi utesluter ingenting i nuläget, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".