Alstermo hotar att dra sig ur seriespelet i handboll

Handbollslaget i Alstermo IF kan komma att dra sig ur spelet i division 1 nästa säsong. Anledningen är att Alstermo tvingas spela i den norra serien, något som innebär att laget måste åka minst en gång till Boden för att möta Hornskroken. Beslutet kom igår och lagledaren och eldsjälen Thomas Lundberg är närmast chockad över beskedet, som innebär dyra resor för föreningen.

- Förbundet vet att vi inte vill spela i den norra serien men där tar man hänsyn till de starka föreningarna i västra Sverige istället.

- Jag tror inte att vår ekonomi klarar spel i division 1 norra och dessutom tror jag att alla våra spelare inte är intresserade av att åka dessa långa resor, säger Thomas Lundberg.

Uppenbarligen har Alstermo IF inte nått fram med sina önskemål inför den kommande säsongen. Samtidigt som det i handbolls-Sverige är för många lag i södra Sverige i division 1 för attg det ska kunna bli en bra uppdelning mellan den södra och norra grupperna. Alternativet enligt Alstermos ledning skulle varit att Alingsås spelade i den norra serien i stället.

Men Ralf Lundberg tävlingschef, tycker att serieindelningen är klockren. Och någon hjälp med reskostnader från förbundets sida kan Alstermo absolut inte räkna med. För att ta sig till Boden en en eller två gånger det kommande året, det handlar om kostnader som Alstermo IF inte har råd med, enligt Thomas Lundberg.

Ordföranden i Alstermo IF, Bengt Weidfors, hoppas trots allt att protester mot serieindelningen ska ge resultat, att förbundet ska flytta Alingsås till den norra serien och låta Alstermo spela kvar i den södra.

Så sent som för någon månad sedan kvalade Alstermo till elitserien. Nu kan det hastigt och mindre lustigt bli spel i division 2 i stället. Eller oönskat och dyrt deltagande i division 1 norra. Besked om vad Alstermo väljer kommer om någon vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista