Livsfarlig lek på E4:an - ett stort antal fordon träffades av stenar och flaskor

Ett stort antal fordon på E4:an utanför Ljungby utsattes för stenkastning i helgen.

- Jag har kört buss i tio år och aldrig varit med om något liknande, det är skrämmande, säger busschauffören Fredrik Björling som var på väg från Jönköping till Tyskland när han plötsligt fick en sten rakt i vindrutan.

Sammanlagt var det 20 lastbilar och två bussar som fick sina vindrutor träffade av stenar och flaskor på E4:an i närheten av Berghem utanför Ljungby tidigt på lördagsmorgonen. Enligt vittnesuppgifter var det tre ungdomar som kastade stenarna och flaskorna, men polisen har ännu inte gripit någon misstänkt.

De spår polisen har att gå efter i nuläget är skoavtryck som hittats på platsen. En eller ett par mopeder ska också ha funnits med vid stenkastningen. Polisen har även knackat dörr i samhället Berghem, men utan resultat.

En detalj som också kan vara intressant är att en pulversläckare tömdes mot ett fordon under natten till lördag. Och i Kånna strax söder om Berghem, har sex andra pulversläckare stulits och sedan tömts.

Stenkastningen orsakade skador på fordonens rutor och strålkastare, och en kvinna skar sig på glas från en vindruta, enligt Fredrik Björling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista