1 av 2
Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
2 av 2
Åklagare Anna-Karin Von Schoultz. Foto: Hans Runesson/Scanpix
Växjö

31-åring häktad för mord

Den 31-årige man som suttit häktad misstänkt för grov misshandel efter ett bråk på Kringelvägen i Växjö som slutade med att en man dog, omhäktades i dag på sannolika skäl misstänkt för mord.

Men varför misstankarna mot 31-åringen har skärpts vill åklagaren Anna-Karin Von Schoultz inte säga.

– Jag kan inte kommentera det. Det som har sagts har sagts bakom stängda dörrar och jag har dessutom fått rätten att besluta om yppandeförbud så jag kommer inte att uttala mig kring något som har sagts kring detta.

Festen spårade ur
Det var under natten till den 11 september som en privat fest i en lägenhet på Kringelvägen på Norr i Växjö spårade ur. En 30-årig man skadades så svårt att han senare avled.

Några timmar senare anhölls en 29-årig man misstänkt för mord och den nu häktade 31-åringen anhölls för olaga hot.

Utredningen tog ny vändning
Men sedan dess det varit många turer i den här utredningen och huvudmisstankarna har gått från 29-åringen till 31-åringen. 29-åringen har nu också släppts, men är fortfarande misstänkt för olaga hot.

Men varför det varit så svårt att reda ut vad som hände i lägenheten den där natten det vill Anna-Karin Von Schoultz inte säga.

– Jag har ju väldigt svårt att gå in på något detaljerat där med, men utredningsläget är speciellt.

Fler kan delges misstanke
Den 31-årige mannen omhäktades alltså i dag på sannolika skäl misstänkt för mord - vilket är den högre misstankegraden. Själv nekade han till anklagelserna under häktningsförhandlingen i polishuset i Växjö.

Och åklagaren Anna-Karin Von Schoultz utesluter inte att fler personer kan komma att delges misstanke om brott i den här utredningen.

– Jag kan inte utesluta det.

Vilka brottsmisstankar skulle det isåfall handla om?

– Jag kan inte lämna någon upplysning i den delen heller, säger Anna-Karin Von Schoultz.

Åtal mot 31-åringen ska vara väckt den 14 oktober.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".