Landstinget

"Sälj landstingets del i flygplatsen"

Sälj landstingets ägarandel i Småland Airport och lägg pengarna på framtidens sjukvård för att bland annat korta köerna. Det vill centerpartiet i Kronoberg och har också tagit beslut om detta på sin stämma. Men Moderaterna håller inte med.

I Sverige finns bara två landstingsägda flygplatser, en av dem är flygplatsen i Växjö. Och landstinget Kronoberg äger 55 procent av den. Trots att flygplatsen redovisar ökningar när det gäller antalet passagerare så har Småland Airport gått med förlust de senaste åren. Och Centern anser alltså att man bör sälja sin del och satsa pengarna på sjukvården.

Men när landstingsrådet Suzanne Frank (M) debatterade frågan med Bengt-Göran Birgersson, (C) fullmäktigeledamot i landstinget i Kronoberg Direkt, så menade hon att det kan vara svårt att hitta någon som vill köpa flygplatsen. Dessutom anser hon inte att det vore bra om Växjö kommun skulle äga en så stor del av den.

Thomas Graf
thomas.graf@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".