Östers Björn Stringheim borta resten av året

Öster får klara sig utan sin målvakt Björn Stringheim under resten av säsongen. På måndagsträningen slet han av ena hälsenan till 75 procent och det finns bara ett litet, litet hopp att han spela någon match mer i år. Öster har redan nu startat jakten på ett komplement till inhoppande Peter Kennfors. tidigare. Förre Östermålvakten Claes Green kan vara ett alternativ.

- Det var maximal otur. Jag skulle helt enkelt bara sparka bort en boll på träningen när jag hörde att det small till.

- Jag förstod att det var något fel men att hälsenan skulle vara av kunde jag inte bara tro, säger en bedrövad Björn Stringheim, när han vilar ut efter måndagskvällens operation.

Tre fjärdedelar av ena hälsenan gick alltså av och 28-årige Björn Stringheim har bara ett litet, litet hopp om att säsongen inte är slut redan nu. I vilket fall väntar en försiktig rehabilitering.

För Östers tränare Leif Wién kom målvaktens skada som en mycket obehaglig överraskning. Han måste nu leta efter en reservmålvakt till Peter Kennfors, som stått i Östers A-lag ett 20-tal gånger.

- Jag har det största förtroende för Peter Kennfors, men vi tappar i slagstyrka om vi inte kan ha två bra målvakter, säger Leif Widén.

Som nu ska kontakta Claes Green, 31-åringen som vaktade Öster mål i flera år men som nu varvat ner ett par säsonger i Växjö BK. Men nu står han bara till förfogande i divison 2-klubben och har tidigare antytt att han kan tänka sig att hjälpa Öster i ett krisläge.