Fotboll

Ljungby kvar i tvåan utan kval

Ljungby IF gjorde det omöjliga. Laget gick från direktnedflyttning inför sista omgången, till att istället klara sig kvar utan att ens behöva kvala när serien avslutades på lördagen.

LIF:s 3-1 hemma mot Vimmerby, i kombination med att Linköping och Hässleholm spelade en mållös match, gjorde att Ljungby slipper neagtivt kval.

– Helt underbart, säger Lennie Nilsson i Ljungby efter matchen.

Sanslös upplösning
Med minsta möjliga marginal, gick Ljungby från direktnedflyttning, till att istället klara sig kvar utan att ens behöva kvala.

Hässleholm och Ljungby slutade båda på 23 poäng och dessutom hade båda lagen "minus 15" i målskillnad. Men Ljungby kom före i tabellen eftersom de gjort ett mål mer än Hässleholm under hela säsongen.

Vana vid dramatik
För LIF är det numera en vana att det avgjörs i slutomgångarna om laget ska klara sig kvar i division 2. Många gånger de senate åren har kontraktet hängt på en skör tråd. Men någon förklaring till varför det blivit så, har inte Lennie Nilsson.

– Nej ingen aning. Men vi gör ju för lite mål, avslutar Nilsson.

Sporten Kronoberg
sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".