1 av 2
Växjö vann sin första match i den nybildade allsvenskan. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
2 av 2
617 personer kom för att se Växjö IBK:s hemmapremiär. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Innebandy

Smilbanden uppåt i Växjö IBK

Efter en tung försäsong var det idel glada miner i Växjö IBK när hemmapremiären mot Onyx var avklarad. En uppryckning av spelet och utdelning på chanserna gav 8-3 till hemmalaget.

Det var nästan slutspelskänsla efter Växjös hemmapremiär inför drygt 617 åskådare i Teleborgshallen. Spelarna sjöng och dansade i omklädningsrummet.

– Vi spelar klokt denna gången och har ett stort tålamod i spelet, konstaterar Växjös tränare Johan Schönbeck och får medhåll av nyförvärvet David Rydh.

– Det är helt klart mindre individuella misstag och vi jobbade hårt med försvarsspelet hela matchen. Det straffade sig för Onyx.

Dubbel anledning att fira
David Rydh hade dubbel anledning att fira i helgen. Dels segern över Onyx med 8-3 och dels att Ljungby IF i lördags blev klart för fortsatt spel i fotbollens division 2. Så sent som i våras dubblerade David med fotboll i Ljungby IF och innebandy i Lagan i division 3. Nu ligger fotbollsskorna på hyllan.

– Det är klart man saknar fotbollen men nu har jag så stort fokus på innebandyn så jag hinner inte tänka på det, säger Rydh.

Spelarna tankade självförtroende
David Rydh fick äran att med en sekund kvar avsluta med 8-3-målet mot Onyx. Men matchen avgjordes definitivt redan vid ställningen 6-3 när bortalagets lagkapten Henrik Thomsen åkte på matchstraff efter en ful tryckare i bröstet på Växjös bolltrollare Filip Kjellsson.

Hemmalagets tränare Johan Schönbeck, som sågat sitt lag efter de senaste matcherna, fick nu konstatera att segern betyder mycket för spelarnas självförtroende.

– Alla vet vad vi ska jobba vidare med men självförtroendet tankar man inte genom att förlora matcher.

Anna Tigerström
anna.tigerstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".