Benny Johansson (M) och Östers ordförande Claes Lövgren är säkra på att det blir en ny fotbollsarena i Växjö. Foto: Ines Micanovic/Sveriges Radio
Fotboll

Räknar med ny arena till EM

Östers IF räknar med en ny fotbollsarena, i och med att det nu klart att Växjö får vara med och arrangera fotbolls-EM för damer år 2013.

– Det här innebär ett fantastiskt lyft både för föreningen och de tjejer som spelar fotboll i Östers IF. Det innebär ju också att det blir en fantastisk invigning av hela arenastaden egentligen. Då är ju allting färdigt 2013, säger Claes Lövgren, ordförande i Östers IF.

Det var dubbel glädje och lättnad när beskedet kom igår att Sverige ska få arrangera dam- EM i fotboll 2013 och att Växjö är en av arrangörsstäderna.

För förutom ett stort prestigefyllt arrangemang - så firades det också att det innebär nya fotbollsarenan måste stå klar till 2012.

Detta trots att det moderata kommunalrådet Bo Frank i en kommentar till Sveriges Radio Kronoberg under gårdagen sa att ett arenabygge inte alls är garanterat bara för att Växjö ska stå som värd för ett fotbolls-EM.

Fast Benny Johansson, som är moderat ordförande i fritidsnämnden i Växjö kommun, hade ett annat besked.

– Enligt de premisser som gäller för ett EM så ska ju arenan stå färdig ett år innan arrangemanget, alltså sommaren 2012.

 Några som var glada över EM-arrangemanget var Österspelarna Sanna Svensson och Victoria Johansson, som spelar i division ett.

– Vi tror det blir ett lyft, säger de.

Ines Micanovic
ines.micanovic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".