Växjöman med armborst anhållen - början till vapenhärva?

En 35-årig man från Växjö sitter anhållen, misstänkt för grovt vapenbrott. Han hade ett armborst i sin bil när han greps i söndags. Mannen är begärd häktad, men det är stor sekretess kring utredningen, som kan svälla till en ny vapenhärva.

Den 35-årige Växjöman som sitter anhållen för grovt vapenbrott, misstänks ha flera medbrottslingar. Polisen letar just nu efter andra personer och det finns misstankar om att en ny vapenhärva är på väg att rullas upp.

Det var mitt på blanka söndagseftermiddagen som den misstänkte mannen och hans bil stoppades av av en polispatrull i centrala Växjö. När poliserna tittade in i bilen, låg armborstet fullt synligt på hatthyllan bak i bilen. Efter husrannsakan hittade vapendetaljer i bilen och i mannens bostad hittade polisen fler delar till vapen.

Att ett armborst figurerar i kriminella sammanhang är sällsynt, enligt Stefan Karlsson vid polisen i länet.

- Det är högst ovanligt att vi påträffar ett sådant vapen. Man får inte ens med det utan den enda tänkbara lagliga anvädning är i tävlingssammanhang, säger Stefan Karlsson.

Utredarna är mycket förtegna om fallet, men den 35-årige mannen är dömd för flera brott av varierande slag. Senast dömdes han i Göta hovrätt efter vapenhärvan i Grimslöv. Domen i december blev ett års fängelse för grovt vapenbrott, en halvering jämfört med domen i Växjö tingsrätt.

Mannen är nu begärd häktad, förhandlingar sker under torsdagen. Uppenbarligen misstänker utredarna att fler personer kan bli intressanta i fallet och att man möjligen är på väg att rulla upp en vapenhärva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista