LRF-ledningen vägrar gå utan strid

Nu väntar tuffa tag på LRFs stämma den 25-26 maj i Västerås.

Både LRFs vice ordförande, Thomas Johansson från Eneryda och ordföranden Caroline Trapp vägrar ge sig utan strid.

- Stämman ska få avgöra, säger Thomas Johansson till Sveriges Radio Kronoberg.

Thomas Johansson har nu definitivt bestämt sig för att kandidera - trots att valberedningen vill sparka ut honom.

Som vi berättat tidigare vill valberedningen också sparka ordföranden Caroline Trapp.

Men även hon kommer att ta upp kampen för att sitta kvar, enligt Thomas Johansson som säger att han vill att stämman ska få avgöra om dom har något att bidra med till LRFs styrelse eller inte - oavsett vad valberedningen sagt.

- Jag vet vad jag vill och jag har en klar idé om hur LRF ska jobba för att nå visionen om tillväxt. Och det vill jag att stämman ska få pröva.

Valberedningens förslag innebär en storstädning i styrelsen. Sammanlagt får sju ledamöter lämna riksstyrelsen om valberedningens förslag går igenom på stämman i Västerås.

Thomas Johansson är mycket kritisk till hur valberedningen hanterat frågan. Enligt honom har den bara bildat sig en uppfattning genom att prata runt med andra inom organisationen.

Själv har han inte fått någon möjlighet att berätta om hur han ser på sin roll i styrelsen, säger han. Och hans bedömning är att han ett stort stöd bland medlemmarna.

- Ja, det här jag. Både på hemmaplan och på riksplan. Det känns bra, säger Thomas Johansson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista