David Lundbohm i Växjö Lakers gav laget ledningen. Foto: Mats Samuelsson
Ishockey

Förlängningen skiljde Växjö mot Bofors

Topplaget Växjö tog emot Bofors, som efter en tung inledning är i botten av tabellen. Efter en jämn match var flytet på Växjös sida, som vann med 4-3 efter förlängning.

Växjö fick den bästa starten och David Lundbohm gav laget ledningen när han placerade pucken från snäv vinkel högt bakom Boforsmålvakten Micael Andersson i powerplay.

– Jag hade inte så bra vinkel men jag lyckades lirka in den på något sätt, säger Joakim Hilding.

Annars var det en jämn och kampfylld inledning på matchen. Bofors skapade en del chanser, men lyckades inte förvalta powerplayspelet. Målet för gästerna dröjde istället till inledningen av den andra perioden, när Tobias Thermell kvitterade. Bara två minuter senare hade underläget vänts till ledning, efter att Kristoffer Näslund gjort 2-1 för Bofors.

Det fortsatte bra för Bofors i inledningen av den tredje perioden. Carl Berglund gjorde 3-1, innan Växjö kom tillbaka och både reducerade och kvitterade under ordinarie speltid.

Bofors lämnade visserligen jumboplatsen i och med en poäng i matchen, men det var Växjö som tog hand om extrapoängen. David Lundbohm både inledde målskyttet och avslutade det med segermålet i förlängningen.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".