Inga mål för Öster i Superettan

Öster gjorde inga mål i bortamatchen mot Café Opera men fick en poäng med sig från Kristinebergs IP. 0-0 slutade alltså Superettanmatchen.

- Ett rättvist resultat, trots allt, sa Östers Fredrik Gustafson.

Annars var det Öster hade de bästa chanserna, bland annat träffade bollen Café Operas målribba två gånger. Öster var bäst före pausen men i den andra kom hemmalaget tillbaka och Öster visade sig inte ha något motvapen.

- Dom spelade mer aggresivt än oss efter pausen och det är jag definitivt inte nöjd med, kommenterade Fredrik Gustafson, lagkapten i Öster.

Som inte sticker under stol med att det fordras tre poäng i nästa match, hemma mot Västerås, om Öster ska kunna bli det topplag man tippats som.

Johan Svensson var en av de bästa i Öster, hans kvickhet firade triumfer på vänsterkanten men han nådde inte ända fram han heller.

Peter Kennfors höll alltså nollen i sin come-back i Östermålet, han fick sig en smäll i andra halvlek och blev liggande men kom på benen igen. Då drog Österledningen en lättnanades suck, Björn Stringheim är ju redan skadad.

Poäng i slutsekunderna

Växjö BK var underlägset spelmässigt i den första halvleken hemma mot Oskarshamn, men kunde ändå gå till pausvila med 1-0-ledning. Målskytt Ola Holgersson. I andra halvlek reste sig Växjö BK men då gjorde Oskarshamn två mål och såg ut att vinna matchen. Så fick Växjö BK straff i den 90:e minuten men Anders Lindau prickade stolpen.

Det efterföljande inkastet för Oskarshamn utnyttjade dock VBK och Per Roth kunde kvittera till 2-2 med halvminuten kvar att spela.