Volleyboll

Ljungby satsar när andra lägger ner

Många volleybollklubbar har svårt att överleva och det finns klubbar i länet som till och med tvingats lägga ner. Men Ljungby Vbk går mot strömmen och målet för damlaget är att nå allsvenskan efter jul och elitserien i framtiden.

– Vi har fått spelare som alla vill samma sak. Det handlar bara om viljan, konstaterar Malin Krona som har återvänt till Ljungby efter en tid i elitserielaget Gislaved.

Malin tröttnade på att pendla mellan Ljungby och Gislaved och tog med sig Johanna Jonsson som också har provat på elitseriespel i Gislaved.

Vill till elitserien
Nu är Malin och Johanna två av de spelare 14 som ska ta nykomlingen Ljungby från division 1 till allsvenskan efter jul. För det är målsättningen den här säsongen.

Och tränaren Daniel Magnussons förhoppning är att laget kan nå ännu högre på sikt.

– Givetvis hoppas man att klubben är sugen på att ta steget upp i elitserien, säger han.

Brinner av lust
I elitserien har laget inte varit sedan mitten på 90-talet. Klubben har haft några tuffa år bakom sig och tvingades börja om i division 2 när många spelare slutade samtidigt. I samma sits är bland andra Växjölaget Vugi som har lagt ner sitt damlag på grund av för få spelare.

Men Ljungby har tagit sig ur sin svacka och siktar nu bara uppåt. Och laget har inlett säsongen med två segrar.

– Hela föreningen brinner av någon slags lust och glädje och tjejerna vill träna hårdare. Och det är ju allt man kan önska sig, konstaterar tränare Daniel Magnusson.

Anna Tigerström
anna.tigerstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista