Växjö

Åtal för misshandel och pistolhot

Idag åtalades en 26-årig man vid Växjö tingsrätt för bland annat misshandel och grovt olaga hot. Mannen har också skottskadat en person.

Det var i mitten av augusti som den 26-årige mannen sköt två skott med en revolver på Norra järnvägsgatan i Växjö. Han siktade inte på någon, men ett av skotten träffade en ung man som satt vid den gamla Järnvägsstationen. Han träffades i huvudet. För den händelsen åtalas 26-åringen för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada.

26-åringen fortsatte kvällen på Oxtorget där han tillsammans med en kamrat ska ha misshandlat en man med flera knytnävsslag. I samband med misshandeln ska han ha dragit den finkalibriga revolvern igen och riktat den mot den misshandlade och två andra personer. Han tryckte bland annat pistolens mynning mot den misshandlade mannens nacke.

Strax efter det menar åklagaren att 26-åringen och hans kamrat misshandlade ytterligare en man på Oxtorget - denna gång med flera sparkar i bland annat huvudet. Återigen har han använt pistolen för att hota den misshandlade, och nu avlossade han dessutom två skott, skott som inte skadade någon.

Malin Ulfhager
malin.ulfhager@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".