Fotboll

Oförändrat läge för Öster

Efter 1-1 idag mot Degerfors på Värendsvallen i den näst sista omgången av superettan, krävs det bara att Öster inte förlorar med mer än 3-0 mot Trollhättan i den sista omgången för att få kvala.

Matchen på Värendsvallen började väldigt händelsefattigt. Båda lagen såg ut att vara nöjda med 0-0.

Eftersom GIF Sundsvalls ledningsmål mot Trollhättan tidigt kom upp på resultattavlan, så visste lagen om att en poäng skulle räcka. För att säkra kvalspel för Öster och för att ge ett nytt kontrakt för gästerna. Resten av halvleken bjöd på få målchanser och fortsatt försiktigt spel.

Redan efter tre minuters spel av andra halvlek fick Öster chansen att ta ledningen. Elmin Nurkic slog ett inlägg till Oliver Karekezi men avslutet gick rakt i magen på Degerfors målvakt Sebastian Karlsson.

Degerfors tog ledningen
Efter drygt 60 minuter kom då matchens första mål. Det var Degerfors Erik Jernberg som drog på ett skott som Östers målvakt Rasmus Rydén boxade rakt ut och där fanns gästernas Christophe Lallet som kunde nicka in bollen i mål.

Eftersom Trollhättan hade kvitterat uppe i Sundsvall följde sedan en nervös väntan för merparten av de 1 890 åskådarna på ett kyligt men soligt Värendsvallen.

Kan förlora med 3-0
Med knappa tio minuter kvar kom den då. Den för Öster så viktiga kvitteringen. Det var ett inlägg från Danny Tadaris som skarvades vidare och hamnade framför fötterna på Mario Vasilj som ganska enkelt kunde bredsida in bollen.

Därefter fortsatte lagen med det försiktiga spelet och matchen slutade 1-1. För Östers del innebär det att laget nu kan åka till Trollhättan i sista omgången och förlora med 3-0 och ändå få spela kvalmatcher för att spela i superettan även nästa säsong.

Håkan Eng
Janne Gunnarsson

sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista