Inga utökade träningstider på motorcrossbanan i Norrhult efter överklagande

Uppvidinge Motorklubbs planer att utöka sina träningstider på motorcrossbanan i Norrhult fördröjs nu i flera månader.

Orsaken till dröjsmålet är att en granne vill ha ny prövning av beslutet som Uppvidinge kommun tagit, och som ger klubben rätt att fördubbla sina träningtider.

Men grannen anser att djur- och växtlivet påverkas negativt av klubbens motorcrossträning och tävlingar. Till exempel kommer bäcken i Norrhult att förorenas, anser hon.

Henrik Wernesjö, som är ordförande i Uppvidinge motorklubb, säger att man måste utöka träningstiderna eftersom man fått så många fler medlemmar, och att överklagan till Länsstyrelsen kom som ett hårt slag.

Det har varit många turer kring motorcrossbanan i Norrhult. När Uppvidninge motorklubb skulle starta sin verksamhet och bygga anläggningen på Oxberget för 3 år protesterade samma granne som nu lämnat in en överklagan. Då drev hon ärendet hela vägen till Miljödomstolen. Men motorklubben fick rätt och har sen kört fem timmar i veckan på banan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".