Kronoberg

Halkan: en man dog efter bilolycka

Under morgonen inträffade cirka 25 trafikolyckor runt om i Kronobergs län på grund av den svåra halkan. En 42-årig man dog efter en olycka vid Odenslanda utanför Växjö.

Mannen vårdades på invensivvårdsavdelningen på Växjö lasarett men avled senare under dagen. 42-åringen kommer från Alvesta kommun och krockade med ett träd efter att ha kört av vägen.

Utanför Össö på länsväg 124 i Ljungby kommun klämdes en person fast i en älgolycka. Fem av olyckorna är kollisioner med vilt.

Glasflaskor över vägen
På väg 612 mellan Boaryd och Ryssby krockade en buss och två en lastbilar. Ingen person blev allvarligt skadad.

På riksväg 31 söder om Lenhovda välte ett släpet till en lastbil med dricka. Glasflaskor och plastbackar åkte ut på vägen, rapporterar SOS Alarm.

– Vi har haft en hektisk morgon. Det har varit glashalt på vägarna, säger Jörgen Waldén som är räddningschef vid Värends räddningstjänst.

För halt för ambulansen
Till olycksplatsen vid Mistelås utanför Rydaholm blev det problem för ambulans och räddningstjänst att ta sig fram.

– Ambulansbesättningen bedömde att vägen inte var farbar på grund av halkan. Men det var räddningspersonal på väg även från andra hållet som kunde ta sig fram.

Många blev överraskade av höstens första halka som slog till i morse.

– Vi kan bara uppmana varandra att ta det försiktigt, säger räddningschef Jörgen Waldén.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista