Sverige

"Ett ingrepp i avtalsrätten"

Socialdemokraternas talesperson i sjukförsäkringsfrågor, Tomas Eneroth från Växjö, reagerar mot att många tilläggsförsäkringar försvinner för personer som mister sin sjukpenning från Försäkringskassan.

– Problemet med de nya reglerna är att du inte får rätt till någon sjukpenning, trots att du är allvarligt sjuk, på grund av de tidsregler som regeringen har drivit igenom, säger Tomas Eneroth.

Tidigare under måndagen kunde Ekot berätta att många tilläggsförsäkringar försvinner för personer som mister sin sjukpenning från Försäkringskassan. Det innebär att inte heller den försäkring som tagits genom fackliga organisationer, eller privat, gäller när sjukpenningdagarna är slut.

– Du har alltså varit med och betalat en försäkring med egna pengar och avstått löneutrymmet och ändå får du inte rätt till ersättning, på grund av att regeringen förhindrar detta. Det tycker jag är ett ingrepp i avtalsrätten.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista