Fotboll

Succétränaren Holmbeck till Ljungby

1:33 min

Tränarprofilen Tomas Holmbeck tar över länets näst bästa herrfotbollslag, Ljungby IF, som spelar i division 2. Kontraktet är på två år.

Holmbeck tar över efter Dragan Culibrk som lämnar sin post som huvudtränare efter två säsonger.

Ljungby IF har flera år i rad krigat för att hålla sig kvar i division 2 och lyckades i år med bedriften att slippa kvala, med endast ett måls marginal.

Tomas Holmbeck lämnade Växjö BK tidigare i år för att söka upp nya utmaningar och nu blir utmaningen att göra Ljungby IF till ett stabilt division 2-lag. Holmbeck har tränat flera lag i länet under sin framgångsrika karriär och lyckats föra många lag uppåt i seriesystemet.

– Jag fick en förfrågan för ett tag sedan och jag tycker det är en härlig utmaning och en härlig och bra division 2-serie, säger Tomas Holmbeck.

Vad är din plan för att vända laget till framgång?

– Plan och plan, det gäller ju att behålla det här laget, behålla de bästa spelarna och fylla på med yngre spelare underifrån. Kanske någon utifrån. Det blir en bra blandning med lite äldre och lite yngre spelare ska förhoppningsvis ska det göra laget bättre.

Tomas Holmbeck har varit fotbollstränare i 21 år. Under nästan hälften av den tiden har han lyckats få sina lag att avancera i seriesystemet.

– Jag tror jag har åtta, nio avancemang på de åren, så det är nästan hälften. Jag har haft turen och förmånen att träna bra lag och sedan har jag väl varit duktig också.

Ines Micanovic
ines.micanovic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista