Sprängattentat mot familj i Tävelsås misstänks vara rasistdåd

En familj i Tävelsås söder om Växjö, fick sin bil sprängd natten till igår. Attentatet skrämde upp hela familjen och pappan i familjen, Birger Ask, tror sig veta anledningen till att familjen drabbats:

- Jag tror att det är nynasister som sprängde vår bil.

Birger Ask och hans familj har inte varit utsatta för rasistdåd tidigare men ändå säger han sig vara säker på att nynasister är de skyldiga.

- Vår son arbetar antirasitiskt och vi har fått veta att en kompis till honom och den familjen också har blivit drabbade. Deras bil slogs sönder samma natt som vår bil sprängdes, säger Birger Ask.

Det var vid kvart i fyra i söndags morse som familjen i Tävelsås vaknade av hunden skällde. Birger Ask steg upp för att se vad som stod på och hann då se en liten, vit bil försvinna från platsen i hög fart. Alldeles strax därefter small det. Den drabbade familjens bil fick nästan alla rutorna utblåsta och dessutom skakades en hel del av inredningen.

Polisen håller bland annat på med en teknisk undersökning av den sprängda bilen men har hittils inte mycket att ta på. Birger Ask ställer nu sitt hopp till att polisen kan klara ut attantatet.

- Det är ju mycket obehagligt att drabbas av sådant här. Man tycker att man inte ska behövda utsättas för det, att man lever i ett samhälle där sädant inte ska kunna hända, säger Birger Ask.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".