Flickan uppgav falsk identitet vid den psykiatriska akutmottagningen. Arkivfoto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Växjö

Uppgav falsk identitet - tog sitt liv

En 16-årig flicka tog sitt liv efter besök på akutpsykiatiska mottagningen i Växjö, där hon uppgav falsk identitet. Nu anmäler akutpsykiatrin i Växjö sig själva till Socialstyrelsen efter slarv med identitetskontrollen.

Det var sent på natten för drygt två månader sedan som flickan togs till akutpsykiatriska mottagningen av polis eftersom hon var kraftigt berusad och verkade vara förvirrad.

Men där uppgav hon falsk identitet och sade att hon var 20 år gammal. Hon släpptes senare från mottagningen och kort därefter tog hon sitt liv genom att slänga sig framför en bil.

Att flickans identitet varit fel märkte psykiatrin först efter att räkningen och journalanteckningen för besöket förts in på fel person, och i Lex Maria-anmälan skriver ansvariga för akutpsykiatriska mottagningen i Växjö att deras identitetsmiss inte hade kunnat påverka det tragiska förloppet.

Malin Ulfhager
malin.ulfhager@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".