Välkänd politiker i länet förnekar barnmisshandel

Den välkände politiker i länet som misstänks för att ha misshandlat sina två barn, förnekar alla brott.

Enligt politikern är det en konflikt mellan honom och barnens mamma som ligger bakom anklagelserna.

Politikern polisanmäldes efter att ett av barnen berättat om misshandeln för sin lärare.

Enligt åklagaren ska de två barnen, 5 och 7 år gamla, ha blivit slagna bland annat i ansiktet. Misshandeln ska ha skett tidigare i år.

Men politikern nekar alltså till att slagit barnen. Han vill inte låta sig intervjuas, men säger till Sveriges Radio Kronoberg att det är en långvarig konflikt mellan honom och barnens mamma som ligger bakom anklagelserna. Han säger att mamman använder barnen för att, som han uttrycker det, ”komma åt honom”.

Han är djupt deprimerad på grund av det som hänt, och säger att han mår mycket dåligt.

Politikern har varit engagerad i barn- och ungdomsfrågor och har haft flera tunga politiska uppdrag. Han har också uppdrag på riksnivå i sitt parti. Men han har förändrat sitt politiska engagemang, eftersom han hela tiden varit orolig för att konflikten med barnens mamma skulle drabba partiet. Han säger också att hans partikamrater hela tiden har varit förstående.

Under tiden som ärendet utreds har barnens mamma förordnats som särskild företrädare för barnen av tingsrätten, något som åklagaren begärt för att inte barnen ska påverkas inför polisförhöret.

Politikern förhördes på fredagen av polis, och hoppas nu att ärendet avskrivs.

Sveriges Radio Kronoberg har även sökt barnens mamma för en kommentar, men inte lyckats nå henne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".