Turligt självmål räddade en poäng för Öster mot GAIS

Det blev en poäng, men Östers kom undan med blotta förskräckelsen i bortamatchen mot GAIS i Göteborg. Öster låg nämligen under med 2-0 med bara drygt tio minuter kvar att spela. Då kunde först Marcus Jonsson reducera till 2-1 på straff och 2-2 kom turligt på ett självmål i sista spelminuten.

- Det var Johan Svensson, tror jag, som slog ett inlägg som Andreas Ottosson nickade. Det blev en lös nick som liksom blev hängande i luften så deras mittback kände sig stressad och nickade bollen i eget mål, berättar Östers Fredrik Gustafson om det dramatiska upplösningen av matchen.

Östers reducering betydde nya krafter för Öster, som dittills knappt spelat jämnt med hemmalaget. Men också det faktum att Öster började spela 4-4-2 hade betydelse för att Öster kunde vända matchen och få en pinne med sig hem.

- Vi kom mer rätt i positionerna med det spelsystemet, påpekar Fredrik Gustafson, som inte vill ge sig syn på om Öster ska byta till det från start i nästa match.

Östers damer förlorade hemmamatchen mot Kristianstad/Wä med 3-1.

I division 3-fotbollen tog Växjö Norra en viktig poäng i Färjestaden i och med 2-2. Förlust dock för Hovmantorp i Gullringen med 2-1 och för Ljungby mot Vånga/Mjönäs med 1-0.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista