84-årig alvestakvinna rånmördad i sitt hem

Allt tyder på att den kvinna som hittades död i sin bostad i Alvesta på lördagsmorgonen, har blivit rånmördad.

Kvinnan, 84-åriga Gulli Virdestedt, hittades död klockan nio på morgonen av en bekant som hon skulle följa med på en begravning.

Kvinnan bodde ensam i sin lägenhet på Blädingevägen i Alvesta. När polisen kom till platsen kunde de snabbt konstatera att kvinnan utsatts för våld.

-Hon har skador efter trubbigt våld i huvudet, säger polisens informationsansvarige, Börje Ekelius. Något vapen har hittills inte hittats.

Polisen kunde också konstatera att ett fönster var uppbrutet, och att lägenheten var genomsökt. Det tyder på att det handlar om ett rånmord, enligt Börje Ekelius.

Den gamla kvinnan har troligen legat död i flera dagar. Hon hade telefonkontakt med sin dotter i onsdags eftermiddag. Eftersom det ligger orörda tidningar från torsdag, fredag och lördag innanför lägenhetsdörren, anser polisen att mordet troligen inträffat mellan onsdag eftermiddag och torsdag morgon.

Än så länge finns det ingen misstänkt för brottet, men polisen tror att mer än en gärningsman var inblandad, eftersom det fönster som brutits upp ligger relativt högt över gatunivå.

Femton polismän arbetade på lördagen med mordet. De gjorde bland annat en teknisk undersökning av kvinnans lägenhet och knackade dörr i området för att söka efter personer som gjort iakttagelser. Ett 30-tal personer har hörts av polisen.

-Men vi vill gärna komma i kontakt med fler som kan ha sett något i samband med brottet, säger Börje Ekelius.

Under söndagen fick polisen in ett tips om en man i 18-20-årsåldern, som ringde på hos en man på Pålavägen, knappt en kilometer från brottsplatsen, vid 22-tiden i onsdags kväll.

Enligt husägaren sa den unge mannen att han ville ha lift till Älmhult, eftersom han blivit utkörd och inte hade några pengar. Han ska sedan ha gått ner mot Blädingevägen. Mannen, som alltså är i 18-20-åldern, har mellanblont hår i rastafrisyr. Han hade gråaktiga kläder, och talade svenska utan brytning. Och polisen vill nu gärna komma i kontakt med den här mannen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista