Rättegången mot "tennispappan" avslutad

På fredagen avslutades rättegången mot den så kallade tennispappan. Den 40-årige mannen är åtalad för att ha slagit sin fru och sina två minderåriga barn flera gånger under de fyra senaste åren.

Åklagaren yrkade i sin slutplädering på minst ett och ett halvt års fängelse och att mannen ska utvisas till hemlandet Ryssland. Familjen har också begärt 250 000 kronor i skadestånd.

Under fredagen förhördes mannen av åklagaren, med dyster röst och ibland gråtande berättade han att han aldrig slagit någon i sin familj, att han ibland bara blivit lite irriterad och höjt rösten när sonen inte lyssnat på hans råd när det gällde tennisen. Han säger att han några gånger när han och hans fru bråkat knuffat henne lätt och att han en gång daskat till sonen efter en dålig träning.

Den här historien skiljer sig helt från det sonen, dottern och frun berättat. Deras beskrivning att de levt under ständiga hot från mannen och att han flera gånger sparkat och slagit dem, nekar han till. Hur de skador uppkommit som frun hade när hon undersöktes i samband med att hon anmälde mannen vet han inte. Han säger att han aldrig sett några blåmärken eller sår på någon i familjen. Mannen erkänner att han ofta burit kniv men säger att han aldrig hotat sin familj med den.

Försvaret sa i sin slutplädering att det inte finns tillräckligt med bevis för att fälla mannen och att han ska gå fri.

Dom meddelas den 4:e juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".