23-åring som misstänktes ligga bakom Alvestakvinnas död släpptes fri i går.

Den 23-åring som suttit anhållen misstänkt för att ha rånat och dödat Gulli Wirdestedt i Alvesta för en vecka sedan - släpptes i lördags kväll.

Guldsmycket som mannen hade på sig när han greps i Borås i torsdags - tillhörde inte Gulli Wirdestedt och åklagare Yvonne Rudingsson bedömde då att 23-åringen inte längre kunde hållas frihetsberövad.
Han släpptes fri strax före klockan 21 i går kväll.
Det var efter att smycket visats för kvinnans anhöriga som vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson tog beslutet i lördags kväll att släppa 23-åringen, det fanns ingen grund för fortsatt frihetsberövande.
Han satt anhållen som skäligen misstänkt, den svagaste graden av misstanke och har hela tiden nekat till anklageslerna.

Kriminalkommisarie Stefan Karlsson vid växjöpolisen vill inte kommentera frågan om guldsmycket var det enda som polisen hade i sina misstankar mot 23-åringen.

Han säger till Radio Kronoberg att polisen nu jobbar på bred front för att hitta en lösning på dråpet, men man har ingen annan misstänkt för dådet.

Stefan Karlsson vill heller inte kommetera om man nu tvingas börja om helt från början i jakten på den 84-åriga kvinnans mördare

- 23-åringen finns fortfarande kvar i utredningen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista