Alexander Gaihede, Växjö IBK. Foto: Therese Gabrielsson/Sveriges Radio
Innebandy

Kan tvingas tacka nej till VM

7:10 min

Innebandymålvakten Alexander Gaihede, som spelar i Växjö IBK, har blivit uttagen till att spela för Danmark i VM i innebandy som hålls i Finland i början av december. Men det är osäkert om han kan åka.

Alexander Gaihede har ett problem. För att kunna spela för Danmark i VM behöver han en sponsor som kan stötta honom ekonomiskt. Får han inte det ser det mörkt ut och han kan tvingas att tacka nej. På fredag är deadline för att lämna svar till det danska innebandylandslaget.

– I Danmark får man betala för att få vara med i landslaget, det ligger en kostnad för varje samling och så kostar VM en del. Plus att när man åker iväg på VM så förlorar man en del arbetsinkomst. Så det är svårt att få ihop det när man har hyra och så vidare, säger Alexander Gaihede.

Men han har inte gett upp, för han vill verkligen inte missa chansen.

-- Jag har bland annat pratat med min arbetsgivare, som kanske kan sponsra mig, så det ser lite ljusare ut nu. Jag tror jag kommer åka, och så får jag ta det här med ekonomin sen, skrattar han.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista