Frågan är om festivaldeltagarna är så mottagliga för universitetsinformation. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix
Jönköping

Universitetet raggar studenter på Dreamhack

"Det är viktigt att synas här"
1:16 min

Just nu pågår Dreamhack, världens största datorspelsfestival i Jönköping. Tio tusen festivalbesökare deltar - ett utmärkt tillfälle för marknadsföring tycker Magnus Wilhelmsson som är lärare på Linnéuniversitetet.

– Det är ju precis den här målgruppen som vi vill komma åt som framtida studenter, därför tycker vi att det är väldigt viktigt att synas här, säger Magnus Wilhelmsson som står i en monter tillsammans med studerande och personal från både Växjö och Kalmar.

Huvudsyftet är att locka nya studenter till institutionen för datavetenskap, fysik och matematik.

– Vi har en stor 60 tums-tv som vi har ett tv-spel kopplat till med en ny typ utav kontroller där man rör kroppen för att styra olika saker på skärmen, mycket populärt, säger han.

Magnus Wilhelmsson berättar också att de har också fyra stycken datorer där vem som helst kan komma och sätta sig för att spela och prata, och så har de så klart information om universitetet.

Är festivalbesökarna mottagliga för information om universitetsutbildningar just nu?

– En del är det, men det är ganska få. De flesta är ju inte här för att de är intresserade av universitetsutbildningar, de är ju här för att spela, avslutar Magnus Wilhelmsson.

Malin Ulfhager
malin.ulfhager@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".