1 av 3
Alstermo vann Smålandsderbyt mot Hallby från Jönköping. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
2 av 3
Som vanligt var publiken ljudlig i Grytan. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
3 av 3
Alstermos målvakt Torbjörn Jacobsson. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Handboll

Alstermo vann slaget om Småland

"Vi var väldigt heta"
1:20 min

Just nu är Alstermo det bästa laget i Småland. Målvakten Torbjörn Jacobssons strålande första halvlek låg bakom segern över Jönköpingslaget Hallby med 27-24.

– Det var kanske min bästa halvlek i år och även i slutet lyckas jag göra några viktiga räddningar, säger Torbjörn Jacobsson som räddade med pannan, med tåspetsen och genom att kasta sig handlöst in i mål för att stoppa bollen.

Matchen har på förhand kallats "Slaget om Småland" och idag visade Alstermo att laget från Uppvidinge just nu innehar tronen.

Bra på alla fronter
Torbjörn Jacobssons målvaktsspel, tillsammans med niometerspelaren Johan Svenssons tunga skott som gav sju mål och Jonas Holmströms björnkramar i försvaret, satte stopp för Hallby. 14-11 i första halvlek blev till slut 27-24 i en tuff och hård match.

– Vi var väldigt heta och ville verkligen vinna och det ville Hallby också. Det var mycket eftersmällar och det var väldigt tufft, säger Jacobsson som flera gånger slog ut med armarna och skrek på domarna när han tyckte att motståndarna spelade fult.

Överraskar i tabellen
Som nykomling i allsvenskan har Alstermo överraskat och är med sin femte plats just nu bara en poäng från elitseriekval.

– Tabellen pratar ett rättvist språk. Det är en bonus om vi lyckas komma upp på kvalplats men jag tycker att det är starkt som nykomlingar att ligga i mitten, avslutar Torbjörn Jacobsson.

Anna Tigerström
anna.tigerstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".