Fotbollstränaren Roar Hansen. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Fotboll

Roar Hansen kan bli ny Östertränare

Östers IF är nu nära att få klart med en ny tränare, men vill ännu inte avslöja vem det är. Men mycket tyder på att den nya tränaren kan bli Roar Hansen, som just nu är tränare för Ängelholm.

Öster uppger att klubben har haft att långdragna förhandlingar med ett par, tre tränarnamn, och att de imorgon eftermiddag kallar till presskonferens med anledning av tränarfrågan.

Öster vill inte säga vem tränaren efter Hans Gren blir, men enligt vad Sveriges Radio Kronoberg erfar, blir det Roar Hansen, som just nu tränar Ängelholm.

Ängelholms FF uppger att Roar Hansen har sagt upp sitt kontrakt, men kan inte bekräfta om han har skrivit på ett nytt kontrakt med Öster eller inte.

Enligt Stavros Papadopoulos, ordförande i fotbollsutskottet i Ängelholms FF, har Roar Hansen kontrakt i ytterligare sex månader efter sin uppsägning, som ett slags uppsägningstid. En ny klubb som vill anlita Roar Hansen, måste därmed gå in och lösa de återstånde sex månaderna från hans kontrakt, om de vill han ska börja jobba innan juni månad nästa år.

Därmed kan frågan om Roar Hansen blir ny tränare eller inte i Öster, bli en ekonomisk fråga.

Sporten Kronoberg
sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".