Klockan 15 i eftermiddag presenteras vem som ska leda Östers herrar på Värendsvallen nästa säsong. Arkrivfoto: Lennart Nilsson/Sveriges Radio
Fotboll

East Front efterlyser grisfotboll

Östers supporterförening East Front vill ha en tränare som kan se till så att Öster blir ett stabilt lag i superettan - även om det innebär att det spelas tråkig fotboll.

– Jag hade gärna sett att vi frångått vårt Österspel en stund och spelat lite grisfotboll för att på så sätt klara oss kvar i Superettan, säger Andreas Nilsson, som är ordförande i East Front.

Många spekulationer på förhand handlar om att Roar Hansen kommer att presenteras som Östers nya herrlagstränare i eftermiddag.

Hansen lovande på papperet
Andreas Nilsson menar att Roar Hansens meriter på pappret verkar lovande, med sina fem säsonger i Ängelholms FF bakom sig.

– Det har han ju gjort bra, det kan man inte säga annat. Med små medel har han fört upp Ängelholm till stabilt lag i superettan som satsar på allsvenskan, säger han.

Hoppas att tränaren får stanna kvar
Men oavsett vem som blir ny tränare, varnar Andreas Nilsson för att det innebär stor press att vara tränare för Öster. Öster har ju bara på de två senaste åren avverkat tre tränare.

– Vi har ju avsatt tränare till höger och vänster. Vi har en press som inte är vanlig i mindre föreningar, säger han

Andreas Nilsson drömmer nu om en Östertränare som får sitta kvar under hela sitt kontrakt

– Det vore roligt för en gångs skull, för det var ju en femton-sexton år sedan senast, säger han.

Jerry Sandberg
jerry.sandberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".