Omsorgsnämndens arbetsutskott i Växjö kommun vill säga upp avtalet med Attendo Care om driften av äldreboendet Tellusvägen. Foto: Karin Hellzén/Sveriges Radio
Växjö

Privat vårdföretag får inte längre driva äldreboende

"Det har varit klagomål och brister"
1:39 min

Det privata vårdbolaget Attendo Care får inte längre driva äldreboendet Tellusvägen på Hovshaga i Växjö.

– Det har varit ett antal klagomål och kvalitetsbrister och vi tycker inte att det har skett tillräcklig reaktion från Attendo, säger Roland Gustbée (M), föreslagen ny ordförande i omsorgsnämnden.

Kommunen säger upp avtalet till sista september 2011. Det föreslog omsorgsnämndens arbetsutskott.

Attendo Care har drivit Tellusvägen sedan några år tillbaka och tidigare i höstas rapporterade vi om omfattande klagomål från de äldre och deras anhöriga på vården och omsorgen på äldreboendet. Bristerna kom fram genom intervjuer med de äldre 2008.

När omsorgsnämndens arbetsutskott skulle ta ställning till Attendo Care skulle få förnyat förtroende genom en förlängning av avtalet sa politikerna nej.

– Vi vill inte förlänga nu utan gör hellre en ny upphandling. Förhoppningsvis förstår Attendo att de måste skärpa sig. De driver ju andra verksamheter för kommunen, säger Roland Gustbée.

Karin Ernstsson
karin.ernstsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".