Maria Gustavsson är ansvarig för barnidrottsskolorna på företaget Sweden Sport Academy i Växjö. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio
Växjö

Inga pengar tillbaka till missnöjda föräldrar

"Det har varit strul de sista veckorna"
1:30 min

Trots att Växjöföretaget Sweden Sport Academy medger brister i höstens idrottsskola för yngre barn, får missnöjda föräldrar inte pengarna tillbaka.

– Vi anser ändå att vi genomfört träningarna och de flesta föräldrar är nöjda med det, därför betalar vi inte tillbaka någon avgift, säger Maria Gustavsson som är ansvarig för barnidrottsskolorna på företaget Sweden Sport Academy i Växjö.

Cirka 300 barn har betalat 800 kronor var för höstterminens prova på-idrottsskola i Växjö. Eller närmare bestämt deras föräldrar har betalat och många av dem är rejält missnöjda. De utlovade olika idrotterna som barnen skulle få prova på har i stället blivit lek och springa omkring, och företaget medger också att det varit problem i höst, men några pengar tillbaka blir det alltså inte.

– Vad jag förstår har det varit strul de sista veckorna, när vår projektledare inte kunnat närvara som vi hade önskat, men de resterade gångerna har varit bra, så jag hoppas föräldrarna tar med sig de gånger som varit bra, säger Maria Gustavsson.

Flera av ledarna för barngrupperna är unga killar och tjejer som har detta som extraknäck, och eftersom projektledaren som ansvarar för upplägget, och ska se till att allt funkar, försvann ur bilden helt för några veckor sedan, lämnades de unga ledarna i sticket fick göra så gott de kunde för att genomföra träningarna. Flera av ledarna kommer inte att fortsätta nästa termin, erfar Sveriges Radio Kronoberg.

Men det var först i tisdags, när Sveriges Radio Kronoberg ringde och ställde frågor som Maria Gustavsson fick klart för sig att projektledaren hade försvunnit.

Vilken koll har ni på er verksamhet när det kan gå flera veckor innan ni får klart för er att projektledaren försvunnit?¨

– Vi har löpande kontakt med projektledaren absolut, och även föräldrar, men vi har inte nåtts av informationen.

Karin Ernstsson
karin.ernstsson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".