Foto: Rikard Persson/Sveriges Radio
Ljungby

Sommarjobbare trivdes med kommunarbete

De gymnasieungdomar i Ljungby kommun som i somras hade feriearbete i kommunen var nöjda med sina sommarjobb. Det visar en utvärdering som kommunen har gjort.

193 av de totalt 281 ungdomarna som hade jobb genom kommuen har svarat på undersökningen. Över 98 procent svarar att de trivdes på sitt arbete, hade meningsfull sysselsättning och fick en god introduktion.

Ljungby kommun har jobbgaranti för kommunens gymnasieungdomar. Den innebär att den som inte får ett ordinarie sommarjobb garanteras tre veckors feriearbete inom kommunen.

– Ferierabetena är ett bra tillfälle för oss att presentera våra olika jobb och att visa upp Ljungby kommun som arbetsgivare, konstaterar morderata kommunalrådet Ann-Charlotte Wiesel och berättar att cirka 300 anställda kommer att gå i pension de närmaste åren och att det därför är viktigt att visa att offentlig sektor är en arbetsmarknad att räkna med.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista