Växjö

Ekonomiansvarig lurade företaget

En 51-årig man från Växjö döms till fängelse i ett år och fyra månader för trolöshet mot huvudman. 51-årigen har under flera år fört över pengar från företaget där han varit anställd till sitt privata konto.

51-åringen har under de senaste åren haft ansvar för ekonomin på ett större företag i Växjö. Men ett år efter att han fick tjänsten som ekonomiansvarig började han föra över pengar från företaget till sitt eget konto.

Sammantaget har han fört över drygt 1,2 miljoner kronor vid 90 olika tillfällen till sitt privata konto.

Mannen har erkänt brottet och tingsrätten som anser att brottet är grovt dömer honom för trolöshet mot huvudman till fängelse i ett år och fyra månader.

Visserligen anser tingsrätten att mannens personliga förhållanden i viss mån talar för skyddstillsyn och att han har ett behov av stöd, men eftersom man bedömer brottet som grovt, och eftersom mannen inte har velat medverka vid en personutredning väljer man att döma till fängelse.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".