Gustav Einarsson äger Sweden Sport Academy. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio
Växjö

Idrottsskola lades ner efter problem

"Det är inget vi är stolta över"
1:45 min

Det är inte bara i Växjö som föräldrar varit missnöjda med Sweden Sport Academys idrottsskola för barn. På Gotland var det så stora problem att träningen avvecklades i mitten av november.

Många föräldrar i Växjö har varit missnöjda med Sweden Sport Academys träningar för barn mellan 4 och 9 år.

Barnen fick inte prova på de olika idrotter föräldrarna hade förväntat sig och betalat 800 kronor för, och företagets ansvarige för barnträningen, Maria Gustavsson, medgav också att det varit problem i slutet av den här terminen, men några pengar tänker man inte betala tillbaka.

– Vi anser att vi ändå genomfört träningarna och de flesta varit nöjda med det och därför kommer vi inte att betala tillbaka någon avgift, sade hon.

Ägs av socialdemokratisk politiker
Sweden Sport Academy grundades, ägs och drivs av Växjöpolitikern Socialdemokraten Gustav Einarsson. Verksamheten finns på ett 70-tal orter i Sverige och de allra flesta är nöjda, säger han.

– Det är klart på ett år i vår verksamhet har vi med kanske någonstans mellan 15 och 20 000 barn. Skulle en procent vara missnöjda handlar det om 300-400 föräldrar, så det är klart att vi har någon som är missnöjd, säger Gustav Einarsson.

Lades ner på Gotland
Och på Gotland var föräldrarna långt ifrån nöjda tidigare i höst. Inställda träningar och många andra problem tvingade företaget att för några veckor sedan avbryta höstens barngrupper och betala tillbaka en del av avgiften till föräldrarna. Något Gustav Einarsson kommenterar så här:

– Det har hänt en gång sedan starten 2003, men det är inget vi är stolta över att vi fick ställa in för att det inte fungerade med ledarna på Gotland.

Vad har han för besked då till Växjöföräldrarna som inte är nöjda, för några pengar betalas ju inte tillbaka?

– Det vi kan göra är att göra riktigt bra under resten av terminen, säger han.

Karin Ernstsson
karin.ernstsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".