Två skadade vid tågolycka i Skruv

En tågolycka inträffade i Skruv strax efter klockan 3 i fredags eftermiddag. Olyckan inträffade när ett tåg kolliderade med en lastbil. Två personer fick lättare skador.

Olyckan skedde i centrala Skruv. En lastbil hade stannat på järnvägsövergången, enligt polisen ska chauffören inte ha vetat var han skulle och stannade för att ta reda på vägen. När järnvägsbommarna gick ner hoppade de personer som fanns i lastbilen ur den.
Ombord på tåget fanns 19 personer. Tåget var ett så kallat veterantåg på väg från Kalmar till Stockholm. Två personer ombord på tåget fick lättare skador.
På grund av olyckan har ledningar rasat ner och människor varnas för att komma i närheten av dem. Lastbilen var lastad med lastpallar som på grund av olyckan spreds ut över olycksplatsen.
Det är fortfarande oklart när tågtrafiken kan komma igång igen. Under fredagseftermiddagen har tågresenärer transporterats med bussar förbi olycksplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista