Fortsatta stridigheter bland socialdemokrater i Uppvidinge

Nu bemöter tekniska nämndens ordförande i Uppvidinge, Anders Nyberg (s), kravet på hans avgång.
Han säger att han förstår kritiken och kommer fatta beslut om en eventuell avgång under helgen.  

Tekniska nämnden i Uppvidinge överskred förrra året sin budget med nästan 11 miljoner kronor. Därför krävde det socialdemokratiska kommunalrådet Åke Axelsson att nämndsordförande Anders Nyberg skulle avgå.

Medger fel
För första gången bemöter nu Nyberg kravet från partikollegan Axelsson.
– Jag tycker att det finns ett fog för kritiken mot mig som ordförande och nämndens sätt att arbeta. Det finns brister, det erkänner jag, säger Andes Nyberg som dock tycker att kritiken överdivits.
– Till en början med lät det som om det var ett stort svart hål där ingen visste var pengarna tagit vägen. Det var en felaktig bild, man vet vad pengarna gått till. De har gått till höjda energikostnader och det var inget vi kunde göra något åt.

Bestämmer sig i helgen
Ännu har Anders Nyberg inte bestämt sig för om han ska avgå eller sitta kvar. Det beslutet ska han fatta under helgen.  
– Om partiets högsta företrädare inte har förtroende för en är det problematiskt. Men det är inte omöjligt att sitta kvar.
Däremot tycker han att kravet från Åke Axelsson, att kommunens högste tjänsteman inom området, Lars-Göran Elm, också bör avgå är helt fel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista