Åseda

Vind kan ha orsakat takras

1:16 min

Natten till juldagen föll taket på en lagerbyggnad i Åseda samman. Idag har röjningsarbetet påbörjats och ännu vet man inte hur mycket av virket som har kommit till skada.

– Det har rasat ner alltihop, det har gett sig rätt ner. Virke, isolering, marksten har kommit till skada men till vilket belopp vet vi inte i dagsläget, säger Billy Isaksson som jobbar på Åseda byggprodukter, som hyr lokalen.

Ingen person kom till skada när taket ramlade ihop natten till juldagen. Under dagtid brukar dock lagerbyggnaden vara bemannad. Vad som var orsaken till att taket rasade igen vet man ännu inte med säkerhet.

– Det blåste rätt bra den natten. Det var inte några större snömängder så det skulle nog inte kunna rasera det hela. Det var nog en kombination av vind och snö istället. Byggnaden var försvagad sedan förra vintern, säger Billy Isaksson.

Och det finns fler lagerbyggnader som företaget hyr som inte är helt stabila.

– Där är ju ständigt folk och plockar virke där ute så det är tur att det händer under natten. Det är ju äldre byggnader och det är flera som vi är oroliga för. Men det är avspärrat nu, säger Billy Isaksson.

Verksamheten för Åseda Byggprodukter har, trots raset, rullat på som vanligt.

– Vi har flera lagerutrymmen så vi kör som vanligt, säger Billy Isaksson.

Ines Micanovic
i
nes.micanovic@sr.se