ISHOCKEY

Lakers vann efter "om" och "men"

2:43 min

På förhand hade växjötränaren Janne Karlsson varnat för att Sundsvall var en svårare motståndare än vad tabellen visar. Karlsson fick rätt. Efter många "om" och "men" vann Växjö det hockeyallsvenska mötet med 5-3.

- Jag är oerhört glad att vi lyckas vinna matchen. Sundsvall passar oss oerhört dåligt, säger Janne Karlsson efter matchen.

Växjö inledde annars planenligt. Hemmalaget gjorde 2-0 relativt omgående och allt var lugnt. Men när Sundsvall i slutet av den första perioden reducerade kunde man ana en liten oro i växjöleden.

Andersson igen
Men när Johan Andersson gjorde 3-1 i början av andra perioden, vilket sen följdes upp av växjödominans verkade segern nära.

Den tredje perioden blev dock gastkramande. Sundsvall gick från 3-1 till 3-3 inom loppet av bara någon minut i inledningen av perioden.

Janne Karlsson tog timeout och sa några väl valda ord.

- Jag var helt enkelt jävligt förbannad, säger Karlsson till SR Kronoberg.

Lundbohm avgjorde
Det krävdes sedan ett numerärt överläge för att Växjö på nytt skulle ta ledningen. David Lundbohm tryckte dit 4-3, och när sedan Johan Andersson satte 5-3 i öppen kasse (direkt från utvisningsbåset) var segern klar.

Växjö ligger kvar i tabelltopp på Hockeyallsvenskan.

sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista