Fotboll

Hansen kvar i Ängelholm till maj

Allt talar nu för att Roar Hansen inte kommer att träna fotbollslaget Öster under försäsongen. Igår avslutades nämligen förhandlingarna mellan Öster och Ängelholm utan att "konflikten" lösts.

Trots positiva tongångar inför gårdagens möte, var det en bedrövad ordföradne i Öster, Claes Lövgren, som sent på onsdagkvällen lät hälsa att klubbarna inte kommit överens.

Ängelholm anser att Hansen har kontrakt med klubben, och kräver därför att Öster ska betala för att få loss tränaren.

– Vi är beredda att ta över lönekostnaderna för Hansen under återstående kontraktstid i skåneklubben i det olyckliga läge som nu uppkommit, säger Claes Lövgren.

– Men Öster är inte i närheten av att gå med på de villkor som Ängelholm presenterade ikväll, fortsätter han.

Lövgren har tidigare beskrivit Ängelholms bud som rena fantasier, och Öster kan inte å enda sidan dra ner på spelarkostnader för att i nästa stund satsa sanslösa pengar på att köpa loss Hansen, menar Lövgren.

– Nu är det upp till Roar Hansen själv. Han kan ju välja att trotsa Ängelholmsledningen och ändå träna Öster, påpekar Lövgren.

Men allt talar i stället för att superettanklubben från Växjö, inte kommer att tränas av sin nya tränare Roar Hansen förrän i maj månad när hans kontrakt med Ängelholm går ut.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista