1 av 2
Så här fullt är det på parkeringen redan tidigt på förmiddagen. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio
2 av 2
Våra kunder får inte plats, så nya parkeringsplatser är mycket välkomna, säger Josefine Kejder, platschef Medley simhalllen i Växjö. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio
Växjö

Förslag: 100 nya parkeringsplatser vid simhallen

1:46 min

Växjö kommun funderar på att utöka med 100 nya parkeringsplatser vid simhallen i Växjö, från cirka 180 platser som finns där idag.

– Genom att förändra den befintliga parkeringen och de ytor som är möjliga att utöka, kanske vi kan skapa 100 platser till, säger Kjell Gustavsson, teknisk chef på Växjö kommun.

I vinter har det varit synnerligen besvärligt att hitta en parkering utanför simhallen i Växjö. Många tycker att det är dyrt att parkera i centrum och har upptäckt gratisparkeringen utanför simhallen. Det har i sin tur fått följd att det står bilar där parkerade hela dagen ibland, vilket i sin tur får till följd att inte finns plats för dem som ska in i simhallen. Ohållbart, säger Josefine Kejder, platschef på Medley, simhallen i Växjö.

– Kunderna får inte plats, de kommer för sent till sina pass, simskolebarnen kommer för sent, det finns inte tillräckligt mycket parkeringsplatser helt enkelt.

Hon tycker att förslaget att skapa ytterligare 100 platser är en riktigt god nyhet.

Man har försökt begränsa "långtidsparkeringarna" genom att begränsa parkeringen till fem timmar, men än så länge saknas vissa formella avtal, så det har inte gått att "lappa" syndarna ännu, berättar Kjell Gustavsson. Men det är på gång och han tror ändå att skyltarna har haft en viss effekt.

Var ska de nya parkeringsplatserna ligga?

– Det finns lite grönytor, mellan parkeringen och Kampastigen som man skulle kunna utnyttja, säger Kjell Gustavsson.

Ursprunget till förslaget till politikerna om fler parkeringsplatser är en motion, och innan spaden sätts i jorden ska frågan behandlas i fullmäktige, men den tekniske chefen tror inte att det blir några problem, alla är överens om att något måste göras, säger han.

– Någon gång framåt sommaren kanske vi kan göra den här utökningen, tror Kjell Gustavsson.

Karin Ernstsson
karin.ernstsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista