Atlas Copco i Ljungby ska flytta till Bulgarien. Foto: Malin Ulfhager
Ljungby

Varslade i Ljungby får inga besked idag

Nu har de fackliga förhandlingarna med ledningen på Atlas Copco i Ljungy inletts, men de varslade får vänta på besked om framtiden.

De 64 som är varslade på företaget kan inte vänta sig några besked alls idag, för förhandlingarna har flyttats tre veckor fram tiden.

Det har varit en tung vecka för de anställda inne på Atlas Copco i Ljungby. Förra veckan kom beskedet om att hela verksamheten ska flytta till Bulgarien, senast i slutet av detta året.

Men det är det enda besked som de anställda har fått, för först idag så inleddes förhandlingarna med facket, som vanligtvis sker samma dag som varslet läggs.

Men efter bara några timmar är det klart att inga frågetecken kommer att rätas ut idag heller, utan först den 11 februari ska förhandlingarna återupptas.

Det är en tyst klubbordförande från IF Metall, Karl-Erik Karlsson, som jag möter nu när förhandlingarna avslutades för dagen. Han vägrar att kommentera hur det gått idag eller vilka krav man ställer från fackets sida.

Att de anställda ska erbjudas tjänster på Atlas Copco-fabrikerna i Kalmar och Karlskrona har varit på tal, men inte heller det vill Karl-Erik Karlsson kommentera idag.

Ines Micanovic
ines.micanovic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista