Lennart Jönsson har sagt upp sig som chef för rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö. Arkivfoto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Växjö

Chefen för rättspsyk säger upp sig

1:29 min

Chefen för rättspsykiatriska regionkliniken, Lennart Jönsson säger nu upp sig på egen begäran efter bara tio månader på posten.

– Uppsägningsbeslutet är en process som vuxit fram efter noga övervägande säger Lennart Jönsson.

Han säger till SR Kronoberg att han kommit till insikt att han inte är rätt person för uppgiften och att han själv har för lite erfarenhet av rättspsykiatri för att kunna stanna kvar.

Bakom uppsägningen finns inga konflikter eller andra orsaker än just de bristande erfarenheterna säger han.

Lennart Jönsson sitter kvar som verksamhetschef till den sista februari och kommer efter det fortsätta att arbeta inom rättspsykiatrin med frågor som gäller certifiering, fastigheter och utredningar.

Enligt Kjell Grahn, till förordnad centrumchef för psykiatricentrum, så kommer Anita Åkesson, regionklinikens förra verksamhetschef komma tillbaka och ta över från den 1 mars, då den planerade intraprenaden ska sjösättas. Då förstärks organisationen också av säkerhetsutvecklaren David Wirdelöv som blir biträdande verksamhetschef.

Thomas Graf
thomas.graf@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista