Växö

31-åring åtalas för mord på 30-åring på Kringelvägen

Idag åtalas en 31-årig man, misstänkt för mordet på en 30-årig man på Kringelvägen i Växjö i höstas.

Det har tagit fyra och en halv månad att utreda mordet som inträffade den 11 september på Kringelvägen i Växjö. Det var då en 30-årig man mördades på en fest som spårade ur. Men idag är åklagaren Anna-Karin Von Schoultz klar med åtalet som blir offentligt i eftermiddag.

Polis och åklagare har hela tiden varit mycket förtegna om vad som egentligen hände den där natten den 11 september på Kringelvägen nära Mariakyrkan i Växjö.

Bråk uppstod

Det var efterfest i lägenheten med ett 15-tal personer då bråk uppstod som slutade med att en 30-årig man fick flera knivhugg i ryggen och dog av sina skador.

En kniv som hittades vid mordplatsen, kan vara mordvapnet och har skickats in för analys till SKL. I utredningen har det sedan varit många turer. Först misstänktes en 29-årig man för mordet. Men han friades senare från alla misstankar.

31-åring mordmisstänkt

Istället stärktes misstankarna mot en 31-årig man, som också varit med på festen, till grov misshandel och olaga hot för att senare skärpas ytterligare till att gälla mord på sannolika skäl.

31-åringen som åtalas idag, är känd av polisen sedan tidigare. Han har avtjänat straff för vapenbrott, grova stölder, grova bedrägerier, rån och narkotikabrott.

Idag när åtalet blir känt klockan halv fyra kommer många av de frågetecken som funnits kring mordet på Kringelvägen, förmodligen att rätas ut.

Thomas Graf
thomas.graf@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista