Polisens informationsansvarige Robert Loeffel och åklagare Anna-Karin von Schoultz. Foto: Ines Micanovic/Sveriges Radio
Växjö

31-åringen åtalad för mord på Kringelvägen

Bilden av vad som egentligen hände natten till den 11:e september förra året på Kringelvägen i Växjö börjar nu klarna.

Det var på en efterfest sent på natten där bråket som sedan ledde till ett mord tog sin start.

Ett tiotal personer var på festen. Några var bekanta sedan tidigare och några kände inte varandra.

Det som utlöste själva bråket var oenigheter kring hur man ska hälsa. Enligt vittnena, tyckte 30-åringen och hans vänner att den mordmisstänkte inte hälsade på dem på ett riktigt sätt, vilket enligt dem var med ett handslag.

Det ledde till irritation, vilket utvecklades till ett slagsmål. Flera personer ska ha hämtat knivar i köket och enligt åklagaren så slutade det med att 31-åringen dödade 30-åringen med en knivhugg i ryggen.

De båda var alkoholpåverkade vid tillfället. De kände inte varandra sedan tidigare.

Den tekniska bevisning som finns, säger åklagare Anna-Karin von Schoultz, är en kniv som har hittats på brottsplatsen. Den har varit på analys kan knytas till både den misstänkte 31-åringen och den mördade 30-åringen.

31-åringen förnekar och har under hela utredningen förnekat att han mördat någon. Han menar att han fick den blodiga kniven av någon på festen som han inte vill namnge och att han sen gick och sköljde av den i köket.

Ines Micanovic
ines.micanovic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista